Looking For Anything Specific?

Άγιος Παντελεήμων : Agios Pantelehmwn O Megalomartys Meta3otypia Agioy Oroys - Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά.

Άγιος Παντελεήμων : Agios Pantelehmwn O Megalomartys Meta3otypia Agioy Oroys - Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά.. Στον χώρο ο ηρώδης ο αττικός κατασκεύασε ναό αφιερωμένο στον οσίρη. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου See full list on el.wikipedia.org See full list on el.wikipedia.org Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση.

Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. Άλλη μια φορά ο παντελεήμων σφράγισε με το σημείο του σταυρού τα μάτια ενός τυφλού. More images for άγιος παντελεήμων » Εναντίον των περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων.

Agios Pantelehmwn O Megalomartys Meta3otypia Agioy Oroys
Agios Pantelehmwn O Megalomartys Meta3otypia Agioy Oroys from www.athonian.gr
Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου See full list on el.wikipedia.org 9 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου. See full list on el.wikipedia.org Ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας, που βρίσκεται παραλιακά στα νότια, στα σύνορα με την νέα μάκρη, δίπλα από το σημερινό εκκλησάκι της αγίας κυριακής το 160, κατασκευάστηκε από τον ηρώδη αττικό, μεγάλο γαιοκτήμονα, ιδιοκτήτη της περιοχής της παραλίας μαραθώνα από την οποία καταγόταν. Άλλη μια φορά ο παντελεήμων σφράγισε με το σημείο του σταυρού τα μάτια ενός τυφλού. Το 1959 με βασιλικό διάταγμα αναγνωρίστηκε, το έως.

Ο οικισμός βρίσκεται στον κάμπο του μαραθώνα και έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της παραλίας ανάμεσα στον σχινιά και την νέα μάκρη.

Jul 27, 2021 · ο άγιος παντελεήμων επικαλέσθηκε το όνομα του χριστού και αμέσως το παιδί αναστήθηκε και το φίδι ψόφησε. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. 9 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου. Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ. Το 1959 με βασιλικό διάταγμα αναγνωρίστηκε, το έως. See full list on el.wikipedia.org Στην παραλία υπάρχουν πλήθος απο ψαροταβέρνες, καταστήματα αναψυχής και ελάχιστες κατοικίες. Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά. Σημείωσε την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη το 1991που έφτασε τους 3289 κατοίκους, στην συνέχεια ο πληθυσμός άρχισε να πέφτει λόγω της αστυφιλίας προς το κέντρο της αθήνας. Κέντρο του οικισμού είναι η πλατεία με την ομώνυμη εκκλησία, επεκτείνεται αραιοκατηκοιμένος μέχρι τον τύμβο που βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο εσωτερικά. Εικόνα του αγίου παντελεήμονα του 13ου αιώνα με σκηνές από τη ζωή του, από τη μονή της αγίας αικατερίνης του σινά. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Ο πληθυσμός του άγιου παντελεήμωνα σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.489 κάτοικοι.

Ο άγιος παντελεήμων ή παραλία μαραθώνα όπως είναι περισσότερο γνωστός είναι οικισμός της ανατολικής αττικής, του δήμου μαραθώνα. Εναντίον των περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων. Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά. Ο τύμβος μαραθώνα είναι ο πρώτος από τους δυο τύμβους που έγιναν στην περιοχή του μαραθώνα για να τιμηθούν οι νεκροί από την μεγάλη μάχη, ο δεύτερος βρίσκεται στον γειτονικό οικισμό του βρανά με τα αποτεφρωμένα σώματα των 11 πλαταιώννεκρών της μάχης. Ο οικισμός βρίσκεται στον κάμπο του μαραθώνα και έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της παραλίας ανάμεσα στον σχινιά και την νέα μάκρη.

1y Olpdr04vytm
1y Olpdr04vytm from www.prlogos.gr
Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. Στον χώρο ο ηρώδης ο αττικός κατασκεύασε ναό αφιερωμένο στον οσίρη. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Ο πληθυσμός του άγιου παντελεήμωνα σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.489 κάτοικοι. Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά.

Εικόνα του αγίου παντελεήμονα του 13ου αιώνα με σκηνές από τη ζωή του, από τη μονή της αγίας αικατερίνης του σινά.

Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση. Α) ο άγιος παρρησιάζεται εις τον bασιλέα, β) ο άγιος ιατρεύει τον τυφλόν, γ) η. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στον χώρο που διεξήχθη η μάχη του μαραθώνα και μέσα στα όρια του οικισμού βρίσκεται ο τύμβος των αθηναίων μαραθωνομάχων. Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. 9 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου Jul 27, 2021 · ο άγιος παντελεήμων επικαλέσθηκε το όνομα του χριστού και αμέσως το παιδί αναστήθηκε και το φίδι ψόφησε. Σημείωσε την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη το 1991που έφτασε τους 3289 κατοίκους, στην συνέχεια ο πληθυσμός άρχισε να πέφτει λόγω της αστυφιλίας προς το κέντρο της αθήνας. Ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας, που βρίσκεται παραλιακά στα νότια, στα σύνορα με την νέα μάκρη, δίπλα από το σημερινό εκκλησάκι της αγίας κυριακής το 160, κατασκευάστηκε από τον ηρώδη αττικό, μεγάλο γαιοκτήμονα, ιδιοκτήτη της περιοχής της παραλίας μαραθώνα από την οποία καταγόταν. Εναντίον των περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ.

Σημείωσε την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη το 1991που έφτασε τους 3289 κατοίκους, στην συνέχεια ο πληθυσμός άρχισε να πέφτει λόγω της αστυφιλίας προς το κέντρο της αθήνας. Ο οικισμός βρίσκεται στον κάμπο του μαραθώνα και έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της παραλίας ανάμεσα στον σχινιά και την νέα μάκρη. Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Στον χώρο ο ηρώδης ο αττικός κατασκεύασε ναό αφιερωμένο στον οσίρη.

Agios Pantelehmonas Pws Proekypse H Frash Koytsoi Straboi Ston Agio Pantelehmona Bhma Or8odo3ias
Agios Pantelehmonas Pws Proekypse H Frash Koytsoi Straboi Ston Agio Pantelehmona Bhma Or8odo3ias from www.vimaorthodoxias.gr
Εικόνα του αγίου παντελεήμονα του 13ου αιώνα με σκηνές από τη ζωή του, από τη μονή της αγίας αικατερίνης του σινά. Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ. See full list on el.wikipedia.org Πέρα από τον παραθεριστικό του χαρακτήρα ο οικισμός του αγίου παντελεήμονα έχει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αφού σε αυτόν υπάρχουν ο τύμβος των αθηναίων μαραθονωμάχων και ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας. Ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας, που βρίσκεται παραλιακά στα νότια, στα σύνορα με την νέα μάκρη, δίπλα από το σημερινό εκκλησάκι της αγίας κυριακής το 160, κατασκευάστηκε από τον ηρώδη αττικό, μεγάλο γαιοκτήμονα, ιδιοκτήτη της περιοχής της παραλίας μαραθώνα από την οποία καταγόταν. See full list on el.wikipedia.org Στην παραλία υπάρχουν πλήθος απο ψαροταβέρνες, καταστήματα αναψυχής και ελάχιστες κατοικίες. Jul 27, 2021 · ο άγιος παντελεήμων επικαλέσθηκε το όνομα του χριστού και αμέσως το παιδί αναστήθηκε και το φίδι ψόφησε.

Εικόνα του αγίου παντελεήμονα του 13ου αιώνα με σκηνές από τη ζωή του, από τη μονή της αγίας αικατερίνης του σινά.

Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά. Άλλη μια φορά ο παντελεήμων σφράγισε με το σημείο του σταυρού τα μάτια ενός τυφλού. Στην παραλία υπάρχουν πλήθος απο ψαροταβέρνες, καταστήματα αναψυχής και ελάχιστες κατοικίες. Jul 17, 2021 · προέκυψε λοιπόν η ανάγκη οικοδομήσεως νέου ναού. Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ. Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. 9 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου. Ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας, που βρίσκεται παραλιακά στα νότια, στα σύνορα με την νέα μάκρη, δίπλα από το σημερινό εκκλησάκι της αγίας κυριακής το 160, κατασκευάστηκε από τον ηρώδη αττικό, μεγάλο γαιοκτήμονα, ιδιοκτήτη της περιοχής της παραλίας μαραθώνα από την οποία καταγόταν. Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση. Κέντρο του οικισμού είναι η πλατεία με την ομώνυμη εκκλησία, επεκτείνεται αραιοκατηκοιμένος μέχρι τον τύμβο που βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο εσωτερικά. See full list on el.wikipedia.org Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν.

Posting Komentar

0 Komentar